Notities
Laat de havermout repen eerst helemaal afkoelen voordat je ze in repen snijdt.
Afgedekt zeker 2 tot 3 dagen houdbaar, maar invriezen kan ook!
Je kan er ook nog stukjes 85% pure chocolade toevoegen.
Ingrediënten
- 150 gr havermout
- 2 eieren
- 75 ml melk
- 10 dadels zonder pit
- 50 gr amandelen
- 50 gram gedroogde cranberries
- 50 gram roomboter
- 1 tl vanille extract
- 100 gr blauwe bessen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermout en vanille extract in de mengkom en schep het door elkaar.
- Smelt de roomboter in een pannetje en giet dit samen met de melk bij de havermout.
- Als er nog pitten in de dadels zitten haal deze er dan uit, en doe ze in de keukenmachine. De amandelen mogen erbij maar het mogen grote stukjes blijven. Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe.
- Schep het mengsel nu bij de havermout en roer goed door. Voeg dan de blauwe bessen en de cranberries toe en meng ze voorzichtig door het beslag.
- Leg bakpapier op een bakplaat.
- Schep het beslag voor de havermout repen op de bakplaat en verdeel het mengsel overal even dik, ongeveer1,5 cm.
- Schuif deze nu voor 30 minuten de voorverwarmde oven in.