Heerlijk makkelijk en simpel recept met asperges.
Ingrediënten
- 8 witte asperges
- 8 groene asperges
- 1 tl grove mosterd
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie ( extra vergine)
- 250 gram kastanje champignons
- 75 gram rucola
- Parmezaanse kaas schaafsel
Instructies
- Maak de asperges schoon. Voorzichtig met het schillen zodat de koppen niet afbreken. Snijd de onder kant zo’n 2 cm eraf.
- Kook de asperges in een grote pan, waarin ze recht in kunnen liggen. ( of in een asperge pan, daarin kunnen ze rechtop staan) De asperges zijn makkelijk in te prikken als ze gaar zijn. Snijd de asperges in drieën.
- Meng de grove mosterd met de witte wijn azijn en klop er met een vork de olijfolie doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
- Boen de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Bak deze in een koekenpan met een beetje olie lekker bruin.
- Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel daar overheen de asperges en de kastanje champignons. Verdeel de dressing van de mosterd over de salade en breng op smaak met eventueel peper en zout.
- Strooi als laatste de Parmezaanse kaas erover.