Deze keer een heerlijk recept met zoete aardappel, andijvie en gerookte kip. Uiteraard weer makkelijk en snel te maken. De puntpaprika geeft een leuke extra twist aan dit gerecht.
Ingrediënten
- 1 kg zoete aardappel
- 250 gram gerookte kip
- 2 puntpaprika’s
- 400 gram fijngesneden andijvie
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd in 4 gelijke stukken en kook met een snufje zout in 10 min. gaar.
- Snijd de gerookte kipfilet in kleine blokjes
- Halveer de puntpaprika’s door de lengte, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een puree. Vang eventueel wat kookvocht op, voor door de puree.
- Schep de puntpaprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.