Ingrediënten
- 6 cm verse gember
- ½ rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 300 gram kippengehakt
- 1tl Chinese 5 spice ( Jonnie Boer)
- 2 el sojasaus
- 2 el paneermeel
- 400 gram sugar snaps
- 200 gram kastanje champignons
- 300 gram zilvervlies noedels
- 1 liter bospaddenstoelen bouillon ( tablet)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
- Schil de gember en snijd deze heel fijn of rasp deze heel fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze ook heel fijn.
- Maak de knoflook schoon en ook deze mag fijn gesneden worden.
- Boen de kastanje champignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Zorg dat het kippengehakt niet meer heel koud is. Meng het kippengehakt met de helft van de gember, helft van de rode peper en de helft van de knoflook. Voeg de Chinese 5 spice, het paneermeel en 1 el van de sojasaus toe. Meng alles goed door elkaar.
- Rol er balletjes van zo groot als een walnoot.
- Snijd de uiteinde van de sugar snaps af en halveer ze. Kook ze 7 minuten beetgaar.
- Kook de zilvervliesnoedels volgens de gebruiksaanwijzing.
- Breng een tablet van de bospaddenstoelenbouillon met een liter water aan de kook. Kook hierin op een laag vuur de kipballetjes in ongeveer 5 minuten gaar.
- Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de champignons lekker knapperig. Voeg de sugarsnaps toe, als ze klaar zijn. Voeg ook de rest van de gember, knoflook en de rode peper toe. Fruit alles zo’n 5 minuten. Voeg dan de zilvervliesnoedels en de overige sojasaus ook toe.
- Schep alles goed door elkaar. Voeg 1 eetlepel van de bouillon door de noedels en voeg dan ook de kippenballetjes toe.
- Warm alles nog even goed door.