Notities
Recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen of stamppot aardappelen
- 200 ml melk
- 30 ongezouten roomboter
- zout en peper
- optie: Peterselie, nootmuskaat.
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in vieren. Spoel de aardappelen af voordat je ze gaat koken. Zet de aardappelen net onder water en breng ze aan de kook met een klein beetje zout.
- De aardappelen zijn gaar, als je ze met een vork makkelijk kan inprikken en ze van je vork afglijden.
- Giet de aardappelen af en zet ze zonder deksel even terug op het vuur, zodat ze mooi droog zijn.
- Zet de melk op het vuur en verwarm deze. Loop er niet bij weg, want voordat je het weet kookt het over.
- Stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïg geheel. Voeg tijdens het stampen ook de ongezouten roomboter door. Gebruik geen mixer! Want dan verandert je puree in een lijmachtige substantie!
- Als de puree mooi glad is, maak je het op smaak met peper en zout, en eventueel nootmuskaat, peterselie.