Het barbecue seizoen komt er weer aan. Daar is dit zalmpakketje een heerlijk recept voor. Maar ook uit de oven is dit heerlijk.
Ingrediënten
- 400 gram zalm vers of uit de diepvries
- 1 courgette
- 1 puntpaprika
- 1 rode ui
- 4 roma tomaten
- Wortel
- Verse peterselie
- Takje verse tijm
- 4 eetlepels zuivelspread light
Instructies
- Als je zalm uit de diepvries hebt, dep deze na het ontdooien met een keukenrolpapiertje droog.
- Als je de zalm in de oven maakt, verwarm dan de oven voor op 180 graden.
- Pel en snipper de rode ui.
- Snijd de puntpaprika in reepjes nadat je de zaadlijsten en de steelaanzet hebt verwijderd.
- Schil de wortel en snijd deze in dunne plakjes.’
- Snijd de tomaten in partjes.
- Snijd de courgette in dunne plakjes.
- Voor ieder pakketje heb je aluminiumfolie nodig.
- Leg daarop de zalm, en verdeel de groenten eromheen.
- Vervolgens schep je een eetlepel zuivelspread over de zalm en verdeel je de kruiden eroverheen.
- Vouw de pakketjes goed dicht en laat het gaar worden in de oven of op de BBQ voor een kwartiertje ongeveer.