Notities
Recept is voor 4 personen
Ingrediënten
- 4 volkoren wraps
- 4 puntpaprika’s
- 4 romatomaten
- 1 komkommer
- 300 gram ijsbergsla
- 300 gram kipshoarma
- Voor de knoflooksaus:
- 3 flinke el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 10 sprietjes vers geknipte bieslook
- ½ tl honing
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
Instructies
- Bak de kip shoarma zonder boter of olie in een koekenpan, rondom bruin.
- Snijd de tomaat, komkommer en puntpaprika’s in reepjes. Niet te dik.
- Leg een wrap op een bord. Smeer met een eetlepel de knoflook saus uit. Leg daar de ijsbergsla bovenop, en dan vervolgens de kipshoarma. Voeg dan de tomaat, puntpaprika en komkommer toe. Vouw eventueel de wrap dicht. Herhaal dit met de andere wraps ook.
- Knoflooksaus:
- Voeg de 3 eetlepels mayonaise in grote kom en roer er de eetlepel yoghurt erdoor. Dit om de mayonaise iets dunner te maken. Voeg de bieslook, uitgeperste knoflook en een ½ theelepel honing toe en roer alles goed door. En klaar is je saus.
Is dit gewone mayonaise?
Dit kan met gewone mayonaise. Wil je de saus wat minder vet en calorierijk maken zou je hier ook fritessaus voor kunnen gebruiken.