Een heerlijk gerecht voor de warme dagen. Witlofsalade met kikkererwten en druiven.
Ingrediënten
- 4 stronken witlof
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 2 stengels bleekselderij
- 250 gram rode druiven
- 10 gram verse selderij
- 75 gram paranoten
- 150 gram magere kwark naturel
- 0.5 eetlepel azijn
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Snijd de bleekselderij in fijne boogjes. Snijd de druiven doormidden. Snijd de selderij fijn en hak de paranoten grof.
- Meng de magere kwark met de azijn, olijfolie en peper. Doe de witlof, de kikkererwten, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper. Bestrooi met de paranoten.