Een lekker, simpel en snel recept. Deze keer een volkoren wrap met spinazij, tonijn en feta.
Ingrediënten
- 4 personen
- 8 volkoren wraps
- olijfolie
- 200 gram verse spinazie
- 15 gram verse peterselie
- 200 gram zuivelspread naturel light
- 240 gram tonijn in water
- 200 gram feta kaas
- 2 romatomaten
- 2 courgette
Instructies
- Verwarm de oven op 150C.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken. Snijd de peterselie grof. Doe de spinazie, zuivelspread, peper en eventueel zout en de peterselie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een spread.
- Laat ondertussen de tonijn uitlekken en verkruimel de feta. Snijd de roma tomaten fijn en meng met de tonijn. Breng op smaak met peper.
- Was de courgettes en snijd ze in plakken van een ½ halve cm. Verhit nog een scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak de courgette om en om in 5 minuten goudbruin.
- Verwarm 10 minuten de volkoren wraps in de oven op 150 graden in aluminiumfolie.
- Verdeel de spinaziespread over 2/3 van de volkorenwraps en beleg vervolgens met de courgetteplakken, het tonijnmengsel en de feta. Rol de wrap op en snijd schuin door.