Notities
Recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
- 300 gram volkoren penne pasta
- 300 gram kipdijfilet
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- 1 aubergine
- klein blikje Maïs, uit blik
- 1 rode punt paprika
- Gezeefde tomaten, 400 ml
- 70 gr tomatenpuree
- Zout & Peper
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 tl oregano
Instructies
- Kook de volkoren pasta zoals op de verpakking staat.
- Pel en snipper de ui.
- Maak de knoflook schoon en pers deze uit.
- Was de paprika en de aubergine.
- Haal de zaadlijsten uit de punt paprika en snijd deze ook fijn. Snijd de uiteinde van de aubergine eraf, en snijd deze ook in blokjes.
- Spoel de mais in een vergiet onder koud water af.
- Snijd de kip in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook in een hapjes pan.
- Voeg de tomatenpuree toe, bak de tomatenpuree zo’n 5 minuten mee, zodat de zurige smaak verdwijnt.
- Voeg dan de kip toe. Bak deze met een beetje peper en zout toegevoegd, rondom in de tomatenpuree.
- Voeg na een minuutje of 10 de aubergine en de paprika en de mais toe. Bak dit ook een minuutje of 5 mee.
- Voeg dan de gezeefde tomaten toe, en de oregano en de Italiaanse kruiden.
- Maak de saus op smaak met peper en zout. Vind je de saus te flauw voeg dan gerust nog een theelepel van elk kruid toe aan je saus, net zolang totdat je het lekker vind. Pas wel op met teveel zout!
- Is de saus op smaak, voeg je de penne toe als deze gaar zijn. ( wel eerst even afgieten).
- Serveer er eventueel 30 + geraspte kaas toe op je bord!