Notities
Recept is voor 4 personen.
Ingrediënten
- 300 gram volkoren pasta naar keuze
- 1 zak voorgesneden Italiaanse roerbakgroenten 600 gram
- 2 roma tomaten
- 1 zakje hamblokjes 250 gram
- 250 ml kookroom light
- 400 ml gezeefde tomaten
- 1 el Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 1 el gerookte paprikapoeder
- handje geraspte kaas 30 +
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Bak in een scheutje olijfolie de hamblokjes.
- Doe er na 5 minuten de roerbakgroenten in. Vervolgens mogen de gezeefde tomaten erin. Deze maak je op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout en de gerookte paprika. Als laatste voeg je de kookroom light toe.
- Proef of de saus op smaak is, anders nog een keer de kruiden herhalen.
- Als de pasta beetgaar is voeg je deze toe aan de groente saus en schep goed door.
- Schep de pasta mengsel in een ovenschaal, en strooi de geraspte kaas erover. '
- Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven.