Een snel en makkelijke recept. Deze keer volkoren hartige taart.
Ingrediënten
- 1 rol volkoren pizzadeeg
- 200 ml crème fraîche light
- 5 eieren
- 2 courgette
- 2 puntpaprika
- 250 kastanje champignons
- 2 prei
- 1 ui
- 175 gram 30 + kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de uiteinde van de courgette af en snijd ze in fijne blokjes. Snijd de paprika door de lengte, en verwijder de zaadlijsten. Snij ze in fijne stukjes. Pel en snipper de ui. Snij de prei fijn, en was deze goed onder stromend koud water in een vergiet.
- Boen de champignons en snijd ze in plakjes.
- Fruit de ui 5 minuten aan. Voeg dan de champignons toe. Bak ze lekker knapperig. Voeg dan de prei, paprika en de courgettes toe. Laat even allemaal 5 minuten pruttelen. Als er veel vocht van de groente afkomt, giet het dan even af. Zet het vuur uit.
- Klop de eieren met de crème fraîche los door elkaar.
- Voeg dan de geraspte kaas erdoor. Even goed door elkaar roeren. Het is wat klonterig maar dat geeft niet.
- Vet een springvorm in (20-24 cm) Rol de pizza bodem uit en bedek vervolgens de springvorm. Vorm de pizza bodem naar de springvorm, dat de rand tot aan de helft bedekt is met pizzadeeg.
- Stort vervolgens de groenten mengsel op het deeg. Verdeel de groenten goed over het deeg. Schenk voorzichtig de crème fraîche/ei mengsel erover heen. Verdeel het goed. Beweeg eventueel voorzichtig de springvorm een beetje heen en weer zodat het goed verdeeld is.
- Strooi er eventueel nog wat geraspte kaas overheen.
- Zet het 30-40 minuten in het midden van de oven.