Notities
Recept is voor 4 personen
Ingrediënten
- 600 gram kruimige aardappelen of stamppot aardappelen
- 4 conference peren
- 500 gram zuurkool
- melk
- 100 gram gepelde pistachenoten
- peper en zout
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd deze in vieren. Spoel de aardappelen af voordat je ze kookt. Zet de aardappelen onder water en breng ze aan de kook. De aardappelen zijn gaar als je ze aan prikt met een vork en ze er makkelijk afglijden. Kook de zuurkool in een aparte pan tegelijk met de aardappelen.
- Schil de peren en snijd ze in blokjes. Karameliseer ze in een klontje boter. (De peer wordt mooi bruin.)
- Als de zuurkool gaar is, stamp je deze met de aardappelen en melk ( even opwarmen) tot een smeuïg geheel. Voeg er eventueel nog een klontje boter door.
- Voeg als laatste de stukjes peer en de pistachenootjes door.