Er gaat niets boven een heerlijke homemade tomatensoep. Alleen de geur al tijdens het bereiden van deze maaltijd is heerlijk. Wij gebruiken voor deze tomatensoep Roma tomaten, omdat dit naar onze mening echt smaakversterkend is. Heb je deze niet in huis, dan kun je uiteraard ook andere tomaten gebruiken.
Ingrediënten
- 750 gram roma tomaten
- 1 wortel
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 15 gram verse basilicum of 1 theelepel gedroogde
- 500 ml water
- 1 groentebouillontablet
- 1 klein blikje tomatenpuree
- scheutje olijfolie
Instructies
- Pel de ui en snipper deze fijn.
- Maak het teentje knoflook schoon en pers deze uit.
- Snijd de roma tomaten in vieren.
- Schil de wortel en snijd deze in stukken.
- Fruit de ui en knoflook in de olijfolie voor een minuutje of drie.
- Voeg dan de wortel en de tomaten toe. Al om scheppend fruit je dit zo’n 2-3 minuutjes. Voeg dan de tomatenpuree en de helft van de basilicum toe, en fruit dit ook nog zo’n 3 minuten mee.
- Giet dan het water en de groentebouillon toe. Breng even aan de kook en zet het vuur dan laag.
- Laat de soep voor 45 minuten pruttelen.
- Pureer de soep. Serveer de soep met de overgebleven basilicum.