Deze keer hebben we een populair vegetarisch recept voor je. Deze shakshuka is uiteraard zonder pakjes en zakjes en heel simpel te maken.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 rode puntpaprika
- 1 aubergine
- 2 el olijfolie
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 eieren
- 2 volkorenpita's
- 15 g verse peterselie Of 1 el gedroogde
- 1 tl cayennepeper
- 1tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- Snufje zout
- Optie: Chillipeper
Instructies
- Pel de ui en knoflook en snipper de ui en de knoflook fijn.
- Snijd de aubergines in de lengte door en snijd ze halve plakken van ca. een ½ cm dik. Halveer de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 4 min. op laag vuur.
- Voeg de aubergine, puntpaprika’s en de kruiden toe en bak 10 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.
- Maak met een lepel 2 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven.
- Laat met de deksel op de pan 12 min. stoven tot het eiwit gestold is.
- Verwarm ondertussen de pitabroodjes in een broodrooster of oven.
- Snijd de peterselie fijn.
- Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.
- Smakelijk eten!