Een heerlijk recept, uiteraard zonder pakjes en zakjes. Risotto met prei, courgette, tomaatjes en geitenkaas (of andere kaas)
Ingrediënten
- 1 kippenbouillontablet
- 750 ml heet water
- 30 gram ongezouten roomboter
- 300 gram risottorijst
- 400 gram gesneden prei
- 500 gram cherrytomaatjes
- 1 courgette
- 100 gram geraspte geitenkaas of 30 + kaas
Instructies
- Hoe maak je het?
- Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringen, spoel ze af onder stromend koud water in een vergiet. Snijd de uiteinde van de courgette af, en snijd deze in fijne blokjes.
- Breng het water aan de kook en smelt het bouillonblokje in het water. Houd warm op een laag vuurtje. Smelt de ongezouten roomboter in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf goed roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
- Zorg dat je vuur niet te hoog staat, en blijf er goed doorheen roeren zodat je rijst niet aan de pan blijft vastplakken en kan verbranden.
- Voeg na 10 minuten de prei en de courgette toe. Halveer de cherrytomaten en voeg deze in de laatste 5 minuten toe aan de risotto.
- Rasp ondertussen de geitenkaas. Neem de pan van het vuur en schep de ¾ van de kaas erdoor. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.