Een heerlijk gezond pastagerecht met de makreel als gezonde vette vis.
Ingrediënten
- 2 witte uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode puntpaprika
- 2 eetlepel olijfolie
- 500 gram groene asperges
- 300 gram volkoren pasta naar keuze
- 500 gram gezeefde tomaten
- 250 gram cherrytomaatjes
- 40 gram amandelschaafsel
- 300 gram gerookte makreelfilet
Instructies
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en snij de uien en knoflook fijn.
- Verwijder de uiteinde zo nodig van de groene asperges. Je hoeft deze niet te schillen. Kook ze even beetgaar.
- Snijd de puntpaprika doormidden en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de puntpaprika, groene asperges, peper en eventueel zout toe en bak even door.
- Voeg de gezeefde tomaten en de cherrytomaatjes toe aan de groente en breng al roerend aan de kook. Laat met de deksel op de pan ongeveer 10 minuutjes op laag vuur pruttelen.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel op laag vuur goudbruin. Neem het amandelschaafsel uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- Meng de pasta met de saus en verdeel over de borden. Haal het vel van de makreel af als deze er nog op zit, verdeel in stukken over de pasta en garneer met het amandelschaafsel.