Notities
Recept is voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 gr mager rundergehakt
- 450 gr prei
- 2 ui
- 2 teen knoflook
- 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- 3 tl kerriepoeder
- 2 tl kurkuma
- 1 tl peterselie
- 25 gr bloem
- 25 gr ongezouten roomboter
- 250 ml halfvolle melk
- Handje 30+ kaas om eroverheen te strooien
- snufje zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Snijd de prei ook fijn. Was de prei na het snijden onder stromend koud water af.
- Rul het gehakt zonder boter of olie in een hapjes pan rondom bruin. Voeg dan de ui en de knoflook toe. Voeg ook naar smaak peper en zout en wat kerriepoeder toe.
- Als de ui niet meer rauw is, mag de prei erdoor. Bak dit alles nog even zo’n 7 minuten door en zet dan het vuur uit.
- Smelt in een steelpannetje de ongezouten roomboter. Voeg als alle boter gesmolten is de bloem toe. Onder goed roeren met een houten lepel laat je het doorgaren. Giet dan onder goed roeren van een garde scheutje voor scheutje de halfvolle melk toe. Blijf goed roeren, zodat je geen klontjes krijgt. Als de saus aan de kook komt, merk je dat de saus dikker is geworden. Vind je de saus te dik, voeg dan gerust nog een klein beetje melk toe. Voeg dan de kerriepoeder en de kurkuma en wat peper en zout toe aan de saus. Proef de saus of je de kerrie goed proeft. Voeg naar smaak gerust nog wat kerrie en/of kurkuma toe.
- Vet een ovenschaal in.
- Leg op de bodem de voorgekookte aardappelschijfjes. Daarbovenop leg je het prei mengsel. Dan weer aardappelschijfjes. Dan giet je de kerrie saus er geleidelijk overheen, beweeg eventueel de schaal even wat, zodat de saus goed verdeeld raakt.
- Strooi er dan wat geraspte kaas overheen.
- Zet de ovenschotel 30 minuten in het midden van de oven.
- Smakelijk eten!