Ons advies is om dagelijks 350 gram groente te eten. Dit is best een uitdaging voor de meeste mensen. Maar met dit recept van nasi met bloemkoolrijst is dit geen probleem! Je komt met dit recept in 1 keer aan deze aanbevolen hoeveelheden.
Ingrediënten
- 400 g bloemkoolrijst of 150 gram zilvervliesrijst
- 400 g voorgesneden Chinese wokgroenten
- 150 g kipdijfilet
- 3 el ketjap
- 3 tl sambal
- 2 eieren
- Nasikruiden:
- 1 tl knoflookpoeder
- 1tl Laos
- 0.5 tl gemberpoeder
- 0,5 tl chilipoeder
- 0,5 tl ketoembar
- 0,5 tl sereh
- 0,5 tl koenjit
- 0,5 tl djinten
- ¼ tl kaneel
- Peper en zout
Instructies
- Bak de bloemkoolrijst in zonnebloemolie een minuutje of 5 rondom knapperig.
- Snijd de kip in stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en bak de kippendijfilet rondom bruin met peper en zout.
- Voeg de Chinese wok groenten toe en bak op hoog vuur in zo'n 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout en de ketjap.
- Als de kip gaar is, voeg je nasikruiden en de sambal aan de bloemkool toe. Schep goed om.
- Bak de bloemkoolnasi nog zo'n 4 minuten mee.
- Bak ondertussen de eieren in een andere pan en serveer deze bij de nasi.