Heerlijke burrito’s met eigen gemaakte Mexicaanse kruiden. Deze kruidenmix is heel makkelijk zelf te maken en veel gezonder dan de Mexicaanse kruiden uit een zakje of pakje.
Dit recept is een vegetarisch recept. Goedgekeurd door onze gezinnen.
Ingrediënten
- 4 volkoren wraps
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram kidneybonen
- 2 puntpaprika’s
- klein blikje mais
- Mexicaanse kruidenmix
- 100 gram geraspte 30 + kaas
- Voor de Mexicaanse kruidenmix
- 1,5 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 eetlepel komijn
- 1 theelepel chillipoeder
- 1 theelepel basilicum
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een ovenschaal in.
- Spoel de kidneybonen en de maïs om onder stromend koud water in een vergiet. Net zolang totdat het niet meer schuimt.
- Snijd de puntpaprika’s door de lengte en verwijder de bovenkant, en de zaadlijsten. Snijd de puntpaprika's in dunne reepjes.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Fruit de ui en knoflook zo’n 3 minuten. Voeg dan de paprika’s toe. Roerbak dit een minuutje of vijf.
- Voeg dan de kidneybonen en mais toe. Warm alles even goed door.
- Voeg dan de Mexicaanse kruidenmix toe. Laat nog even pruttelen voor een minuutje of 3-4.
- Leg op een bord de volkoren wrap. Schep met een eetlepel de vulling op de wrap. Rol deze op, prik er eventueel een prikker in en leg de wrap in de ovenschaal.
- Herhaal dit met de andere wraps.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Zet het 15 minuten in de oven.
- Optie: Je kunt wat magere kwark op de volkoren wrap smeren, voordat je de vulling erop doet.