Notities
Voor 4 personen (je kunt hier 2 dagen van eten)
Ingrediënten
- 750 gram Ierse runder riblap
- 1,5 kilo uien
- 3 eetlepel bertolli balsamicoazijn
- ½ schep bruine basterdsuiker
- 3 tl kruidnagelpoeder
- 6 verse laurierbladeren ( of gedroogde)
- 1,5 eetlepel bloem
- 25 gram boter (ongezouten roomboter)
- 1 runderbouillontablet
- 500 ml water
- peper en zout
Instructies
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen en dep eventueel af met keukenpapier. Snijd het vlees in blokjes. Strooi er wat peper en zout over.
- Laat in een grote braadpan, de boter goed heet worden. Voeg dan het vlees toe. Als er veel vocht uit het vlees komt giet het even wat af. Je kunt het vlees eventueel in twee keer bakken.
- Pel ondertussen de uien en snijd ze in grove stukken.
- Voeg als het vlees mooi bruin is, de uien toe. Bak ze mee tot ze glazig zien. Voeg dan de bloem toe. Schep goed om. Het mag wat zanderig aanvoelen. Voeg dan de balsamicoazijn toe. Roer even goed om. Voeg dan het water en de bouillontablet toe. Laat het even aan de kook komen, de saus dikt dan wat in. Strooi vervolgens de kruidnagel door de saus.
- Proef de saus, voeg eventueel zo nodig de basterdsuiker toe. Niet te veel, anders word de hachee te zoet.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Laat met een afgesloten deksel 2,5 uur stoven onder af en toe roeren.