Deze combinatie van asperges met lasagne is eens een keer wat anders dan een traditionele lasagne of aspergegerecht.
Ingrediënten
- 12 volkoren lasagne vellen
- 350 gram groene asperges
- 350 gram witte asperges
- 12 plakken beenham
- 30 gram bloem
- 25 gram ongezouten roomboter
- 300 ml halfvolle melk
- 200 gr geitenkaas
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de volkoren lasagnevellen 7-8 minuutjes voor in een pan met kokend water en laat ze daarna uitlekken. ( leg ze niet op elkaar anders plakken ze aan elkaar vast).
- Snijd de onderkant 1 cm van de groene asperges (schillen is niet nodig), schil de witte asperges en snijd de onderkant ook een 1 cm af en kook ze 6 minuten in een pan met water.
- Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en melk. ( download hiervoor ons sauzen boekje)
- Voeg dan iets meer dan de helft van de geitenkaas toe aan de saus en laat deze smelten. Breng de geitenkaas saus op smaak met peper en zout.
- Leg een volkoren lasagnevel op een bord en leg een plak beenham hierop. Leg hier 3 a 4 groene en witte asperges op en rol op. Herhaal totdat de lasagnevellen op zijn en de asperges ook.
- Verdeel een dun laagje saus over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de pastarolletjes hier in. Schenk de rest van de geitenkaas saus erover. Kruimel de rest van de geitenkaas er over. Bak de rolletjes met asperges 15 minuten in het midden van de oven. Lekker met een frisse salade erbij.