Een heerlijke ovenschotel met aardappel, bloemkool en gehakt.
Ingrediënten
- 1,5 kg aardappelen
- 1 grote bloemkool
- 2 prei
- 250 gram champignons
- 300 gram mager rundergehakt
- 5 gram ongezouten roomboter of vloeibare bakboter
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 theelepel paprikapoeder
- ± 250 ml halfvolle melk
- 100 ml water
- Optie: snuf nootmuskaat
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in vieren, kook ze in water in 20 minuten gaar.
- Maak de bloemkool schoon en snijd de bloemkool in roosjes.
- Snijd de prei in dunne ringen en spoel het goed af in onder stromend koud water in een vergiet.
- Boen de champignons schoon met een zacht borsteltje of keukenpapier en snijd ze in plakken.
- Kook de bloemkool in ± 8 minuten in water net gaar.
- Bak het gehakt zonder boter of olie in een pan gaar en rul.
- Bak de preiringen en de champignons enkele minuten mee. Voeg de tomatenpuree en 100 ml water toe en schep alles goed door.
- Maak het mengsel op smaak met peper en de paprikapoeder.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de aardappelen met de hete melk een smeuïge puree. ( niet met een staafmixer!!) Maak de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat.
- Smeer een ovenschaal dun in met de roomboter of vloeibare bakboter.
- Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover.
- Schep de bloemkool erop en dek dit af met de rest van de puree.
- Laat het gerecht in het midden van de oven goudgeel kleuren. Ongeveer 30 minuten!