Ingrediënten
- 2 aubergine
- 45 ml olijfolie
- 3 tl paprikapoeder
- 0.5 tl zout
- 3 tl Italiaanse kruiden
- zwarte peper
- 300 g gehakt
- 2 tl komijnpoeder
- 400 g Italiaanse roerbakmix
- 500 gram gezeefde tomaten
- 250 g ricotta
- 2 tl peterselie
- geraspte kaas 30+
- plakjes aubergine
- Oregano
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine over de lengte in dunne plakken. En 1 aubergine in de breedte. Deze plakjes zijn voor de garnering aan het einde.
- Doe de olijfolie in een kom en voeg de paprikapoeder, zout, Italiaanse kruiden en zwarte peper toe. roer dit even goed door elkaar.
- Smeer met een kwast het olie-kruidenmengsel uit over de aubergine. Gril de aubergine voor een paar minuten in een grill pan. Ook de ronde plakjes aubergine.
- Doe het gehakt in een koekenpan en voeg de paprikapoeder, zout, komijnpoeder en zwarte peper toe. Rul het gehakt mooi bruin.
- Voeg de Italiaanse roerbakmix toe, bak het voor een paar minuten mee. Voeg de gezeefde tomaten. Laat de saus een paar minuten zachtjes doorkoken.
- Meng de ricotta, peterselie en zout samen tot een gladde massa, zet het even apart.
- Leg als eerste onderin de ovenschaal een laag van de aubergine-bladen en smeer er een laag ricotta op. Doe dan de helft van het gehakt over de ricotta.
- Herhaal dit met de rest van de aubergine en gehakt en ricotta en eindig met geraspte kaas, aubergine plakjes en oregano.
- Zet de lasagna voor 30 minuten in het midden van de oven.