Recept: Asperges zijn weer volop verkrijgbaar. Deze keer maken we er een heerlijke soep mee.
Ingrediƫnten
- 2 uien
- 700 gr witte asperges
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 liter water
- 200 ml kookroom light
- 80 gr bloem
- 70 gram ongezouten roomboter
- Om de soep mee af te maken
- 2 eieren
- 150 gram reepjes beenham
- Verse peterselie om te garneren
Instructies
- Schil de asperges en snijd ze in stukken. Kook ze in 10 minuten gaar.
- Kook de eieren hardgekookt. Snijd de beenham in reepjes.
- Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een soeppan en fruit de uien hierin aan. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot het zanderig aanvoelt. Laat 5 minuten zachtjes bakken en garen. Giet de asperges af en vang al het kookvocht op. Los de groenten bouillonblokjes op in het kookvocht van de asperges. Giet dit beetje bij beetje bij de bloem en blijf goed met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
- Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom light erdoor en voeg je 1/3 van de gekookte asperges in stukken toe. Pureer de soep.
- Voeg de rest van de asperges toe. Dit pureer je niet!
- Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en / of zout toe. Schep de soep in borden en garneer met stukjes ei, beenhamreepjes en wat fijngehakte peterselie.
- Tip: voor een glutenvrije soep vervang je de bloem door maizena.