Wij wensen jullie hele mooie Kerstdagen en een voorspoedig 2022

De Kerstdagen staan alweer spoedig voor de deur en het nieuwe jaar kan niet wachten om zijn intrede te doen. De weerstations proberen ons voor te bereiden op aankomende koude dagen en wellicht wel een witte Kerst. Op enkele radiozenders hoor je vanaf oktober al de eerste voorzichtige Kerstliedjes en in Januari kunnen we misschien al wel genieten van de eerste Paaseieren.

De reclame folders vliegen om je oren met de allerlekkerste recepten. Het water loopt je al in je mond als je alle prachtige foto’s voorbij ziet komen van chocolade taarten of andere Kerstgerechten. Waar we normaal gesproken het al een uitdaging vinden om één gerecht op tafel te toveren, kan het met de Kerstdagen niet gek genoeg.

En als we dan goed de Kerstdagen door zijn gekomen rollen we gezellig door naar het einde van het jaar. De oudejaarsavonden worden dunnetjes overgedaan met waar je de Kerstdagen mee bent begonnen. We sluiten natuurlijk wel af met een oliebol.

Eigenlijk zat je vanaf de Sinterklaas al alle lekkere chocolade en pepernoten te snoepen. En we weten het allemaal: “Dat moeten we eigenlijk niet doen!”

En laten wij het daar nu niet mee eens zijn!

“UHH? Hoezo?”, horen wij jou denken.

Nou simpel Sinterklaas, Kerstdagen en de Jaarwisseling horen bij het leven, net als de Paasdagen en de verjaardagen die we mogen vieren. Wat ons betreft is het juist goed om van deze dagen te genieten, maar gaat het om de balans van de andere dagen in het jaar. Vanuit een voedingspatroon dat gezond is en die bij jou past kun je prima alle andere dagen vieren met een gebakje of een viergangendiner. Sterker nog, houd jij het vol om nooit meer een bakkie chips te eten bij een filmpje? Of een heerlijk gebakje op je verjaardag?

Wij kunnen jou vertellen dat wij dat niet kunnen. Wij genieten ook van deze lekkere en ongezonde dingen. Wij leren juist onze deelnemers bewuste keuzes te maken in zowel gezonde als ongezonde voeding. En dit klinkt heel gemakkelijk als je dit leest, maar het blijkt toch wel de grootste uitdaging te zijn. Je hebt jezelf jarenlang zoveel dingen ontzegd en ieder jaar in het nieuwe jaar begin je met een goed voornemen. En goede voornemens zijn er niet voor niks, maar een streng dieet of jezelf dingen ontnemen zijn geen goede voornemens, dit houd je ook niet vol tot aan de Paasdagen.

Wat wij jullie mee willen geven in deze blog. Geniet van de mooie en waardevolle dagen die je mag beleven met je familie en vrienden. Hoe je de Kerstdagen ook invult door deze gekke tijd. Blijf genieten van de mooie dingen en daar hoort een Kerstmenu ook bij. Maar blijf ook kijken naar je medemens. Loop je door een wijk waar veelal oude mensen wonen, zoek naar een raam waar iemand naar buiten staat de kijken. Sta dan even stil, zwaai even en geef je glimlach cadeau voordat je verder loopt.

Lieve allemaal,

Wij wensen jullie hele mooie Feestdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Lieve groetjes,
Babette en Inge