Je hoeft geen maat 36 te dragen om een gezond lijf te hebben.

De weegschaal, een broek of een jasje geeft aan hoe we ons voelen. Geeft de weegschaal 100 gram meer aan dan dat je zou willen, ben je teleurgesteld, boos of verdrietig.

Op dit moment ben ik 15 kilo lichter en 10 kilo zwaarder.

Nu hoor ik je denken: “Uhh?”

Voor mijn scheiding woog ik 10 kilo lichter dan dat ik nu weeg. Na mijn scheiding ging ik uit verdriet en ook uit verveling eten. Voordat ik het wist had ik er ruim 20 kilo bij aanzitten.

Mijn lijf begon aan alle kanten te protesteren en waarschuwingen uit te zenden. Van een hoge bloeddruk tot aan longontstekingen en zelfs een hersenschudding. Maar nog ging er geen lampje branden. Wel was ik ontzettend moe, kortademig en had een kort lontje.

Uiteindelijk ben ik bij de huisarts beland. Daar werd ik geadviseerd tot het afvallen van de eerste kilo’s. En al gauw kreeg ik weer energie.

Uitermate fanatiek in sport ben ik niet meer. En ik zeg: “niet meer”, omdat ik wel veel gesport heb. Misschien wel overmatig. Als ik een feestje had ’s middags dan had ik minstens vijf kilometer gerend zodat ik wat kon snoepen. Dit patroon hield ik lang vol. Het maakte ook dat ik niet hoefde na te denken over hoe ik mij echt voelde. Ongelukkig.

Vandaag hadden Babette en ik een gesprek. Het ging over een gezond lijf. Als ik alles op alles zet zou ik best die 10 kilo kunnen afvallen. Maar ik maak de keus omdat niet te doen. Ik omarm mijn lijf zoals het is. Vrouwelijke rondingen en bovenal gezond.

Ik voel mij fit en energiek en mijn bloeddruk is hartstikke mooi!

Mijn basis voedingspatroon die bij mij past is goed vol te houden, gezond en is er ruimte voor zo nu en dan een ongezond uitstapje.

Lieve groetjes,
Inge