Ik begin vandaag

Wanneer is het tijd om aan je leefstijl te werken? Deze vraag is voor iedereen persoonlijk. Wat voor jou de reden is om het roer om te gooien, hoeft voor iemand anders helemaal geen reden te zijn om iets te veranderen.

Wat wij wel vaak zien is dat de juiste tijd niet altijd de tijd is die jij uitkiest. Je kunt nog zo gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan met veranderingen, als je uit het veld geslagen wordt of er komt iets op je pad waarvan jij van slag raakt kan de motivatie ineens zijn verdwenen. En waar je eerder nog zo zeker over was, is een extra stressfactor geworden.

Dit ervaarde ik met het schrijven van mijn boek. Voor het schrijven van mijn boek was ik al aardig goed op weg om de kilo’s kwijt te raken. Ik zat in een goede flow en het kostte mij geen enkele moeite om mij aan mijn nieuwe leefstijl te houden.

Gedurende het schrijfproces kwam ik steeds meer stress tegen van onverwerkt trauma. (En ik maar denken dat ik dat onder controle had!) Nu is het zeker niet zo dat ik als een kip zonder kop door het leven ben gegaan van de stress hoor, maar ik kwam nog wel wat oud zeer tegen waar ik wat mee mocht doen. Maar dat betekende voor mij wel dat ik in een oud patroon terugviel, en plotseling leek ik te zijn vergeten dat ik met mijn gezonde leefstijl bezig was. Ineens werd voeding weer vulling. Ik had het kennelijk even nodig om mijn verdriet te voeden met vulling. Als je dit een tijdje doet is dat prima zolang je je er maar bewust van bent en het accepteert dat je dit doet, dacht ik nog. Langzaamaan kwamen er zelfs weer wat kilootjes bij.

Ik probeerde iedere dag weer mijn gezonde leefstijl op te pakken. Maar mijn stress en het volle hoofd won het van mijn discipline.

Mijn boek is vorig jaar 15 november gelanceerd en ik heb weer ruimte gevonden om mijn leefstijl om te gooien. Niet opnieuw beginnen, maar weer oppakken waar ik het had laten liggen.

Deze blog is niet bedoeld om je een vrij briefje te geven voor de dingen die het leven met zich meebrengt, maar jou bewust te maken dat je soms wat liever voor jezelf mag zijn.

Ik heb opnieuw gekozen om mijn gezondheid bovenaan te zetten en daar weer aan te werken. En zoals het voorheen moeiteloos ging, gaat het nu ook weer vanzelf. Ik vind het zelf een uitdaging om op een dagje weg zo gezond mogelijk te kiezen. Ik ben er wel achter dat in Nederland nog werk aan de winkel is als het om stations gaat. En natuurlijk smaken de zelfgemaakte boterhammen op het strand of in het bos nog net even lekkerder.

Lieve groetjes,

Inge

Ps kan jij wat hulp gebruiken om jouw leefstijl om te gooien, klik dan hier voor informatie.