Alles of niets.

Tijdens een telefoongesprek gaf een klant aan dat ze het moeilijk vindt te kunnen genieten van een stukje taart. Ze vertelde er in dezelfde zin ook bij dat ze haar maaltijden compenseert met het gebakje.

“Het is goed of fout voor mij.” “Alles of niets”

In de vele dieet clubjes en lijnpogingen was haar meerdere malen verteld dat een ongezonde keus heel erg fout was. Daardoor was zij helemaal het spoor bijster geraakt wat ze nou eigenlijk nog wel kon eten. Zij associeerde het stukje taart met fout en ging zich vervolgens schuldig voelen over het gegeten gebakje, en om dan toch te compenseren in emotie en calorieën liet ze dan één van de hoofdmaaltijd weg. Vaak het avondeten.

Nu moeten we eerlijk zeggen dat dit niet de eerste keer is dat wij dit horen. Veel vrouwen durven niet meer te genieten van een ongezonde keus. Of als er dan een keer “gezondigd” wordt, wordt er ook van alles weer van gedacht door jezelf.

En wij snappen dat als geen ander. Ook wij hebben de eeuwige strijd met gezond en ongezond gevoerd. En laten we eerlijk zijn, er wordt op internet ook zoveel aangeboden omtrent voeding dat je op een gegeven ogenblik ook vanzelf het spoor bijster raakt. Iedere dieetgoeroe houdt zijn eigen waarheid erop na.

En wij natuurlijk ook. Alleen wij doen niet aan diëten of crashen of andere roofbouw op je lijf. Wij zijn van mening dat je van de gezonde maar ook van je ongezonde keuzes mag (of eigenlijk moet) genieten. En dat het niet of/of is, maar en/en.

Ons Motto: “Kies bewust, eet bewust en geniet bewust” is de leidraad in ons programma.

Juist door weer een gezonde relatie op te bouwen met je eten, vul jij je lijf met voeding. En natuurlijk is het helemaal niet erg om dan eens een keer wat ongezonds te eten. Sterker nog, wil jij een voedingspatroon aanleren die jij voor de rest van je leven vol kunt houden, horen de ongezonde keuzes er gewoon bij.

Want wij weten niet hoe jij erover denkt, wij zouden ook niet anders willen.

Wat ons betreft geniet lekker van dat gebakje, en eet ’s avonds gewoon heerlijk je avondmaaltijd.

Lieve groetjes,
Babette en Inge