Babette & Inge
Babette & Inge
Babette Wagemakers

Ik ben Babette Wagemakers geboren op 8 augustus 1979, ik woon samen met Marc, onze 2 zoons en onze labradoodle Roef in Doetinchem. ⁠

Door mijn persoonlijke ervaring met een ongezonde leefstijl en het creëren van een nieuwe gezonde leefstijl, wat mij zoveel nieuwe energie en fitheid heeft gegeven, is het mijn passie en missie geworden om jou te mogen begeleiden naar een gezonde leefstijl die bij jou past. Niet doen wat een ander zegt dat goed voor jou is, maar mogen doen wat voor jou goed voelt en wat bij jou past. Dit doet iedereen op zijn eigen manier en ik vind het mooi dat ik jou daarbij mag begeleiden. Door mijn persoonlijke ervaring en de kennis die ik opgedaan heb tijdens mijn opleidingen weet ik hoe jij dat voor elkaar kunt krijgen!

Naast dat ik samen met Inge Babette & Inge run, werk ik sinds 2005 ook 2 dagen als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk. ⁠Hier begeleid ik mensen met diabetes, astma/copd, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Ik zie hier de negatieve effecten van een ongezonde leefstijl.

Dit maakte ook dat ik meer wilde weten over voeding en dat ik de opleiding tot gewichtsconsulent ben gaan doen in 2008. Toen ik mijn diploma behaald heb ben ik mensen gaan begeleiden naar een gezonde leefstijl.

Omdat ik inmiddels weet dat het in een gezonde leefstijl niet alleen om het stukje voeding gaat, maar dat er vele andere factoren zijn die een negatief effect op jezelf en op je lijf kunnen hebben (denk aan beweging, stress, slecht slapen, weinig ontspanning of tijd voor jezelf) heb ik in 2022 mijn diploma tot leefstijlcoach gehaald. Dit zorgt ervoor dat ik nog meer voldoening haal uit het begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl.

Ooit was ik 30 kg zwaarder⁠
Expert in diëten, alles werkte, maar voor even. Alles wat er af ging, kwam er ook weer aan (+ een paar kilo extra)⁠

Tot ik er eind 2012 klaar mee was. Ik had mijn motivatie gevonden. Mijn 2 zoons. Als ik zo zwaar zou blijven, zou ik nooit met hen kunnen spelen.⁠
Ik had een doel, waarom ik wilde afvallen; “Volgend jaar zomer wil ik in mijn bikini op het strand met mijn zoons kunnen voetballen”. Door mezelf constant aan dat doel te herinneren lukte het mij om op een gezonde manier af te vallen.⁠

Ik ben gewoon normaal gaan eten en gaan bewegen. Ik hou niet van de sportschool, dus ik ben gaan wandelen. Door normaal te doen, zowel op het gebied van eten en bewegen, viel ik 30 kg af. En dat gewicht is er nu nog steeds af. ⁠
Ik kan weer heerlijk spelen en sporten met mijn kids, heb bergen energie en voel me heerlijk! Die bikini draag ik nog steeds niet, maar dat is meer een dingetje wat tussen mijn oren zit. ⁠

Zullen we er samen voor gaan?!

Inge Witjes

Ik ben Inge Witjes geboren op 12 december 1978 in Zoetermeer, ik woon samen met onze twee kinderen, mijn vriend en niet te vergeten onze Puck ( een eigenwijze boerenfox) in Doetinchem.⁠

Mijn passie en missie binnen Babette & Inge ligt buiten gezonde voeding bij de mens als geheel. Ik vind het fantastisch om je te begeleiden naar meer zelfvertrouwen vanuit je eigen kracht. Samen ontdekken waar je belemmeringen liggen om zo te onderzoeken waar jij jouw positieve gezondheid kan vinden.

Geen zelfvertrouwen, angstig, depressies en burn-out hebben heel lang mijn leven bepaald. Doordat ik geen zelfvertrouwen heb leren opbouwen in een onveilige thuissituatie werd ik een angstig mens. Het heeft ontzettend lang geduurd dat ik mij als een volwaardige volwassene kon zien.

Van rouw naar depressie om te eindigen in een burn-out en scheiding. Mijn moeder is vroeg overleden. Zij mocht helaas maar 49 jaar worden. Haar vroegtijdig overlijden is niet te danken aan haar ongezonde leefstijl, alhoewel stress wel de boventoon was in haar leven. Door het vroege overlijden van mijn moeder raakte ik in een depressie. Ik was toen nog geen zestien.

Naarmate ik ouder werd was ik zo druk op zoek naar het vinden van mijn eigen plek, dat ik daarmee mezelf totaal niet meer op nummer één zetten. Alles was daarin geoorloofd. Ik leerde in die tijd mijn ex kennen. Na een relatie van ruim 18 jaar was ik totaal mezelf verloren. Na een huwelijk van tien jaar binnen deze relatie ben ik gescheiden.

Na mijn scheiding heeft het echt wel even geduurd voordat ik mezelf weer teruggevonden had. Of beter gezegd toen kon ik pas echt op zoek naar mezelf.

In 2021 besloot ik een boek te gaan schrijven over mijn turbulente leven. Hierdoor kwam ik wat onverwerkte trauma’s tegen. Via een Holistisch Therapeut heb ik deze laatste rommel ook opgeruimd.

Voor mij heeft dit zoveel puzzelstukjes in elkaar mogen leggen, dat ik zelf ook de opleiding ben gestart. Binnen deze opleiding is Reiki de rode draad waardoor ik wie daar behoefte aan heeft bij ons terecht kan voor Reiki.

Ik kijk enorm uit naar jou!